Американската инвестиционна компания Silver Lake ще купи германския разработчик на софтуер Software

...
Американската инвестиционна компания Silver Lake ще купи германския разработчик на софтуер Software
Коментари Харесай

Американска компания купува работещата и в България Software AG

Американската капиталова компания Silver Lake ще купи германския разработчик на програмен продукт Software AG, като двете компании към този момент са подписали авансово съглашение. Цената на договорката е 2.2 милиарда евро. Предлагат се 30 евро на акция в брой от следения от Silver Lake фонд Blitz 22-449 SE, което съставлява награда от 53% по отношение на цената на затваряне на търговията в четвъртък – 19.59 евро.

Software AG и Silver Lake за първи път подписаха партньорство през 2021 година, когато капиталовата компания немската софтуерна фирма с инвестиция от 344 милиона евро за стимулиране на трансформацията.

Управителният съвет приветства опцията за задълбочено стратегическо партньорство със Silver Lake, след изчерпателен разбор на офертата. Silver Lake към този момент показва мощна поддръжка за нашата стратегическа визия и полезности “, се споделя в известие на сдружението. 

Software има офис и в България, като в него работят над 280 индивида в разнообразни отдели, като R&D, професионални услуги, световни осведомителни услуги, интервенции на облачни услуги и др.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР